De domme dieven en een papegaai.

De domme dieven en een papegaai.

Twee dieven zwierven door de stad. Ze hoopte dat er iemand langs zou komen die ze konden bestelen. De lange dief had altijd zijn papegaai bij hem die steevast op zijn schouder zat. Er kwam een man aan op z’n scooter en plaatste deze tegen de gevel van een sigarenwinkel. De man had zo’n haast dat hij de sleutel in het contact liet zitten.

‘Kijk eens wat een mooi rood exemplaar!’ fluisterde de kleine dief tegen zijn lange maat.

Zodra de eigenaar de sigarenwinkel in was gegaan stapte ze beiden op de scooter en reden weg.

‘Houd de dief!’ krijste de papegaai.

‘Houd je snavel?’ zei de lange tegen hem, maar de vogel luisterde niet.

Toen ze net om de hoek van de straat waren, liep er een man op de stoep die ze bijna omver reden.

‘Houd de dief!’ krijste de papegaai weer, waarop de voetganger moest lachen en hij liep door. Even keek hij achterom en zag dat er twee mannen op een rode scooter zaten.

Toen hij de straat uitliep, hoorde hij een man schreeuwen die om zijn gestolen rode scooter riep. Hij bracht de man tot bedaren en vertelde hem dat hij zojuist twee mannen op een rode scooter zag rijden.

Ze hadden ook een papegaai bij zich, die riep: ‘Houd de dief.’

Wil je met mij mee gaan om die mannen op te sporen vroeg het slachtoffer aan de voetganger. U weet namelijk hoe ze er uit zien.

De voetganger had medelijden met hem en ze vervolgde de route van de dieven. Dat was niet zo moeilijk omdat ze in de verte de papegaai nog steeds hoorde schreeuwen.

Twee straten verder zag de lange dief een oude vrouw lopen achter haar rollator. Op de rollator stond een volle boodschappentas.

‘Pak die boodschappentas maat, zei hij tegen de kleine. In het voorbij gaan trok hij de tas van de rollator af.

‘Houd de dief!’ schreeuwde de papegaai.

De vrouw schreeuwde nog harder dan de papegaai. Er kwamen twee mannen aangelopen. Ze stonden stil bij de vrouw die zo aan het schreeuwen was.

‘Wat is er aan de hand? zeiden ze in koor.

De vrouw vertelde over haar gestolen boodschappen.

‘Er is daar vast en zeker wat aan de hand!’ zei de eigenaar van de scooter tegen de voetganger die met hem mee was gelopen. Ze zagen een vrouw staan met naast haar twee mannen.

‘Ik ben bestolen van mijn boodschappentas!’ zei de oude vrouw. ‘Het ging zo snel dat ik niet kon zien wie het waren. Ze reden op een rode scooter. Ik hoorde een papegaai schreeuwen: Houd de dief!’

‘Dat zijn de dieven van mijn scooter zei de man tegen de oude vrouw. De voetganger beaamde dit. Wij zijn naar ze op zoek, zei hij weer.

‘Willen jullie mij helpen? vroeg de vrouw aan de twee mannen die naar haar toe waren gelopen.’

‘Jazeker! Wij willen deze mannen graag in de kraag pakken. Met vijf personen achtervolgde ze de dieven. Ze hoorde nog steeds de papegaai schreeuwen. ‘Volgens mij zijn ze in het park! zei één van de mannen.’

Bij een grote vijver was een man aan het zwemmen. Hij had zijn kleding op een houten bank neergelegd.

‘Wat ligt daar op die bank? zei de kleine tegen de lange toen ze het park in reden. De lange stopte en zag dat het kleding was.

‘Dat zijn mooie kledingstukken zei de kleine. Zo te zien is het mijn maat. Hij stapte af. Snel pakte hij de kleding van de bank en stapte weer achterop de scooter. De man die aan het zwemmen was had gezien dat een kleine man zijn kleding had meegenomen. Snel kwam hij uit het water en rende naakt de dieven achterna.

‘Houd de dief!’ schreeuwde de papagaai.

Zo liepen zes personen door het park op zoek naar de dieven. Er passeerde een politieagent. Hij was stom verbaasd een groepje mensen te zien met een naakte man in hun kielzog. Hij hield hun staande en vroeg waarom ze zo’n haast hadden en waarom er een naaktloper meeliep.

‘Laat ons alstublieft doorgaan zei de oude dame tegen de politieagent. Wij zijn op zoek naar twee dieven. Ze hebben een rode scooter gestolen, een tas met boodschappen. Ook hebben ze mijn kleding gestolen zei de naakte man, die de hele weg zijn hand voor zijn edele delen had. Ik loop meteen met jullie mee zei de agent.

Ze liepen met z’n allen verder.

‘Ik hoor de papagaai niet meer!’ zei de oude vrouw.

Verderop in het park begon de scooter te sputteren. ‘Oh Nee, zei de lange dief, volgens mij is de benzine op. Beiden stapte ze af. Ze liepen met de scooter aan de hand naar een kleine kinderboerderij. Er was niemand te zien. Er hing een bordje aan het hek met de woorden: ‘Even schaften.’

Er liepen geiten, kippen, een haan en een ezel rond. Ze plaatste de scooter bij de achteringang, sloegen een ruitje in van de deur en stapte naar binnen.

‘Ze gingen zitten aan een lange tafel en waren net van plan om het eten uit de boodschappentas te halen, toen de papegaai weer begon te krijsen.

‘Houd de dief! schreeuwde hij. Door het geschreeuw begonnen de geiten te mekkeren, de haan te kukelen en de ezel te balken. Het was een oorverdovend geluid.

‘Draai jij die papegaai zijn nek eens om, zei de kleine dief tegen de lange.

Net op het moment dat hij dat wilde doen werd er op de deur gebonsd. Omdat ze niet opendeden trapte de politieagent de deur in. Een zestal mensen stonden in de deuropening, waaronder een naakte man.

De papegaai schreeuwde voor de laatste keer ‘Houd de dief!’ vloog de deur uit en ging zitten op het rieten dak van de kinderboerderij. Meteen was het stil. De dieven werden in de boeien geslagen door de politieagent. De eigenaar nam zijn scooter mee en liep samen met de oude dame met haar rollator richting hun huis. De twee mannen droegen de boodschappentas en de voetganger hielp de verkleumde zwemmer in zijn kleding.

‘Hadden wij de papegaai maar eerder zijn nek omgedraaid zei de kleine tegen de lange. Door hem zijn wij verraden.

‘De papegaai heeft zijn plekje gevonden op de kinderboerderij zei de agent tegen de dieven. Samen liepen ze mee met de agent naar het politiebureau.

‘Ik heb hier twee domme dieven, vertelde de politieagent bij binnenkomst op het politiebureau tegen één van zijn collega’s. Wie neemt er nou zijn papegaai mee op dievenpad?’

3 gedachtes over “De domme dieven en een papegaai.

  1. Hallo Karien,

    Bedankt voor je reactie. Tijdens mijn opleiding voor Grafisch ontwerper, vertelde de docent aan ons studenten. Denk nou niet dat jullie een apart logo kunnen maken. Er zijn altijd ontwerpen/ideeën van andere ontwerpers in terug te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s