Dieronvriendelijk

imagesCAC1PEOT

Het is mij de laatste tijd opgevallen, dat sommige gehandicapten in een scootmobiel geen rekening houden met hun huisdier. In dit geval hun hond. Vanmorgen was dat weer het geval. In een warenhuis reed een oudere man met een behoorlijke vaart tussen de wandelpaden door met in zijn kielzog een klein wit hondje, waarvan de tong van het dier bijna op zijn pootjes hing. Verderop in de winkel kwam ik hun weer tegen. De man had blijkbaar haast. Het dier kon zijn baasje bijna niet meer bijhouden.

Ooit had ik een mevrouw gezien in een scootmobiel die een rugzak achter haar stoel had bevestigd, waardoor haar hondje mee kon liften. Zij had blijkbaar over de situatie van haar dier nagedacht. Nadat ik mijn boodschappen had gedaan liep ik naar buiten het stadshart weer in. Halverwege kwam ik de scootmobielcoureur in volle vaart weer tegen en zijn hondje in galop, waar een paard jaloers op kon zijn. Tandenknarsend zag ik het tafereel eens aan en was mijn hart er goed voor om het heerschap eens over zijn gedrag aan te spreken.

‘Niet mee bemoeien’, hoorde ik een stemmetje in mijn hoofd, daar krijg je gedonder mee. Toch had ik medelijden met het arme dier. Ik had de man zijn gezicht nu een paar keer gezien. Hij had een norse blik en kleine ogen in zijn hoofd, die mij indringend hadden aangekeken. Zou hij het hebben aangevoeld dat ik met deze situatie niet eens was. Het enige wat ik tegen hem wilde zeggen was: ‘pas je snelheid eens aan het dier dat naast je rent.

Een leuk mandje voorop het stuur of een (rug)tas achterop de scootmobiel zou ook een optie kunnen zijn voor een kleine hond, of laat het dier thuis. Natuurlijk begrijp ik dat je geen grote hond mee kunt vervoeren op zo’n vervoermiddel, maar je snelheid aanpassen is toch niet zo moeilijk lijkt mij. Dat geldt trouwens ook voor sommige fietsers die hun hond mee laten rennen naast hun fiets en op die manier hun hond uitlaten. Te gek voor woorden.

Uit frustratie liep ik snel de parkeergarage in en reed naar huis. Het blijft mij storen dat deze zogenaamde dierenliefhebbers zo dieronvriendelijk kunnen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s