SPUUGALARM

imagesCA6T6N9Y

 

Enkele Lama’s werden recent in Ouwehands Dierenpark verplaatst naar een ander gedeelte van het park, aldus een bekend dagblad. De reden is, dat er plaats moet worden gemaakt voor nieuwe soorten dieren. Het verplaatsen vanuit hun vertrouwde stal was nog niet zo gemakkelijk. Met bouwhekken hadden de dierenverzorgers een zogenaamde sluis gemaakt om Lama Tom en zijn harem vrouwen 350 meter verderop te verplaatsen.

De verzorgers liepen op veilige afstand naast hun geliefde dieren, omdat ze er om bekend staan te spuwen, vooral al ze iets moeten doen dat ze niet willen. Kom je te dichtbij dan houden ze je op afstand met een stinkende rochel. Een douchebeurt is dan zaaks.

De lama’s waren die dag licht gespannen door de verhuizing en spuugden naar elkaar. Hun dierenverzorgers waren de dans ontsprongen en hielden droge pakken. Na het ontdekken van de sneetjes brood en wilgentakken ter plekke, sprongen ze van blijdschap in hun nieuwe verblijfplaats.

Ik zou niet blij zijn bij een bezoek aan een dierentuin om verrast te worden door zo’n lama rochel. Enkel het woord ‘rochel’ al brengt mij tot kokhalzen. Liever kies ik voor het woord: ‘fluim’, dat klinkt wat minder confronterend.

Jullie zijn gewaarschuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s