‘Wak in het vensterglas’

‘Een wak in het vensterglas’

Met een aantal passagiers zit ik opeen gepropt in de stadsbus op weg naar mijn huis. Buiten regent het continue. Een vrouw die voor mij zit draagt een penetrante geur bij zich en haar rok zit vastgeplakt aan haar benen. Ze heeft een kleine, harige, hond bij zich die braaf op haar schoot zit, die mij steeds aankijkt. Ik ben gek op dieren en vraag of ik de hond mag aaien. Dat is goed zegt de vrouw, mijn hond ‘Rakker’ is sociaal hoor, zegt ze. Ik aai het dier over de kop, hij likt aan mijn hand en blijft rustig zitten op dezelfde plek. Ik voel de natte druppels van zijn vacht tussen mijn vingers glijden. Een papieren zakdoekje pak ik uit mijn schoudertas en dep hiermee mijn gezicht en mijn handen. Nonchalant houd ik het af en toe ook onder mijn neus.

De vochtigheidsgraad loopt aardig op en de ramen beslaan regelmatig. Hoe kan het ook anders, alle passagiers hebben vochtige kleding aan. Ikzelf ben nog net niet aan het transpireren, maar voor mijn gevoel ziet mijn haar er niet uit. Ik duw met mijn handen mijn blonde, korte, haar omhoog om mijzelf het gevoel te geven dat het perfect zit. Mijn make-up spiegel mis ik in mijn zwarte schoudertas. Met de zijkant van mijn rechterhand veeg ik een wak in het vensterglas van het beslagen raam om een glimp van mijzelf op te vangen. Door het wak zie ik hoge appartementen, die deels verscholen achter een rij met bomen staan. De stadsbus rijdt verder. Langs een grote plas met een strand en wat vrijstaande woningen zie ik dat ik bijna thuis ben.

Een waterig zonnetje doet zijn best om door de ijle lucht heen te schijnen. Mijn wak is inmiddels weer dichtgeslibd en doe ik weer een poging om het te openen. Dichtbij het vensterglas draai ik mijn hoofd richting de zon wiens stralen langzamerhand sterker worden en voel de warmte op mijn gezicht. Het hondje is gaan liggen op de schoot van zijn bazin en slaapt. Wat koester ik die warmte na weken vol met regen. Ik heb nog drie haltes te gaan.

Pseudoniemen: knipoogje en lealariekoek (copyright)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s